Un solar rezistent

Datorită site-ului și plantelor pe care le-am dat multor persoane din toată țara, mi-am făcut mulți prieteni și totodată am primit plante deosebite de la aceștia.Vă scriu despre construcția unui solar nou, deoarece celui vechi îi putreziseră stâlpii (de lemn).

Cu ce am obținut pe plante am cumpărat grinzi și scândură de 1.000 lei. Lucrarea am început-o din toamnă, asta însemnând turnarea unei temelii de 20 cm și astfel putrezirea lemnăriei a fost evitată. Folia pentru capac am luat-o dintr-un hypermarket, am dat pe ea 30 lei/mp, la 10 m lățime; rezistă 5 ani, având protecție împotriva razelor ultraviolete. Brâul l-am învelit cu folie mai ieftină (13 lei/m) dar mai groasă, astfel că nu am avut probleme cu gerul din martie și aprilie. Am folosit folie de 0,2 cm la brâu și 0,12 cm la acoperiș. Toată folia m-a costat 500 lei. Deoarece nu am teren să mă extind, solarul l-am făcut de 11,5 m lungime și 5 m lățime. L-am ridicat împreună cu soția și a ieșit destul de bine.

Menționez că atunci când am turnat temelia, din metru în metru am băgat în ciment sârmă mai groasă, cu care am prins grinzile când l-am construit. După construcția lui, la două săptămâni au fost niște vijelii care mi-au încercat lucrarea și a trecut testul fără probleme. Construcția este foarte simplă, iar după imaginea alăturată se poate construi cu ușurință.
În primăvară m-am ocupat și cu producerea de răsaduri pe care le-am dat în sat și în alte părți ale județului. Deoarece sunt cunoscut și datorită revistei și cumpăr sămânță deosebită, nu am avut răsaduri suficiente să mulțumesc pe toată lumea. Într-un colț al solarului făcusem un mic bazin pentru puiet de pește, dar am renunțat să mai țin pești și l-am umplut cu pământ în care țin doi banani. Datorită foliei de pe capacul solarului care protejează la ultra-
violete, țin în solar și ghivece în care pun la încolțit diferite semințe de plante deosebite pe care le achiziționez din alte țări și încolțesc fără probleme. De asemenea țin butași de lămâi, arbori de cafea și alte plante exotice pe care soarele nu le afectează. Am plante în ghiveci ca lămâi, agave, rozmarin, arbori de cafea, dafin.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment